Tehetséggondozás és környezeti nevelés a Mecsekoldalban

Sétatér Utcai Tagóvoda

Bemutatkozás

2018. március 26. - Sétatér Ovi

 

Keleti Városrészi Óvoda Sétatér Utcai Tagóvoda Pécs bemutatása:

Óvodánk a keleti városrészben, a Gesztenyéstől pár percnyi sétára szép természeti környezetben, családi házas zöldövezetben Pécsbányatelepen található. 50 férőhelyen 2 csoporttal működik az intézményünk. Az óvodai csoportok korcsoportok szerint vannak felosztva (kis-középső és középső-nagy). A csoportszobák tágasak jól felszereltek, mindegyik csoportszobához saját öltöző és mosdó tartozik. A két csoportszobát egy tágas csarnok köti össze, melyet tornateremként használunk, illetve, rossz idő esetén a szabad mozgástevékenységet itt végezhetik gyermekeink.  Az udvarunk tágas fás, füves, homokozóval, mezítlábas ösvénnyel, párakapuval, ívókúttal, kellő betonozott résszel és mozgásfejlesztő eszközzel van felszerelve.  

Óvodánk arculatát meghatározza, hogyháromszor is elnyertük a Zöld óvoda címet. Komplex foglalkozásokkal a környező világ összetett folyamatainak megértésére és a környezettudatos magatartás kialakítására törekszünk. Udvarunkon kialakításra került egy gyógynövénykert, epres, málnás, szedreskert  melynek gondozásában aktív résztvevők a gyermekek is.

Büszkeségünk, hogy 2016-ban elnyertük a Kincses Kultúróvoda címet.

                         

Nevelőtestületünk a Keleti Városrészi Óvoda saját Pedagógiai Programja szerint dolgozik, melynek megírásában tevékeny részt vállaltunk.   A 2014/2015-ös nevelési évben csatlakoztunk a Bozsik programhoz, melynek keretén belül heti egy alkalommal fociedzésen vesznek részt óvodásaink. 2016 és 2019 őszén elnyertük a Zöld óvoda címet. 2022-ben újra pályáztunk a Zöld óvoda címért, amit ismét sikeresen elnyertünk.

 

Pedagógiai alapelvünk:

Az elfogadás, a gyermekek belső értékeinek felismerése, egyéni adottságaik kibontakoztatása, személyiségük fejlesztése. Ennek megvalósításához biztonságot nyújtó szeretetteljes légkört biztosítunk, ahol elsődleges szempont a gyermek egyéni érdekeit, szükségleteit szem előtt tartó óvodai nevelés

Amit kínálunk:

  • Derűs családias légkör, csendes nyugodt környezetben
  • Jól felszerelt tágas csoportszobák, tornacsarnok, tágas fás, füves jól felszerelt udvar
  • Környezettudatos szemléletmód, egészséges életmódra nevelés
  • Mozgásos fejlesztések: Bozsik Ovifoci program, Mozgáskotta, „Így tedd rá” zenés mozgásfejlesztés
  • Egyéni, differenciált fejlesztés a gyermekek egyéni fejlettségi szintjét figyelembe véve
  • Logopédiai fejlesztés, gyógypedagógiai fejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://setaterovi.blog.hu/api/trackback/id/tr1713780708
süti beállítások módosítása